Tävling: Vinn 1000 kr hos GULDFYND!

Kikade in på denna bloggen och såg att Jeanette hade en super rolig tävling på G!
En tävling där man kan vinna 1000kr på guldfynd!
vilken glädje man skulle känna då, och det var precis det tävlningen skulle få ut på: hur lycklig man skulle bli om man vann.
- Självklart fick jag idèer direkt, satt och föreställde mig hur bilden skulle kunna se ut osv. Fantasin släppte lös och jag ringde min trogna vän Johanna!

Jag tävlar med denna bild:


Såhär chockade och lyckliga skulle både jag och Johanna bli om jag vann med denna bild på henne! Smyckena på bilden tyckte jag var bra eftersom man tävlar om presentkort på guldfynd:)

Om jag skulle vinna, skulle jag vilja köpa något riktigt dyrt och fint till Johanna för att hon alltid ställer upp på mina fotoidèer! något som jag inte skulle ha råd med annars, för det är hon värd<3

Läsar fråga : Vilken kamera?

Jag ska snart köpa systemkamera, men jag behöver tips på en bra, en billig också såklart.
och jag har ingen aning om vad som är bra eller inte, så jag undrar om du skulle vilja hjälpa mig lite?

Jag skulle rekommendera en kamera som inte tar alla sparpengarna. För om det är din första systemkamera så behöver du inte köpa en allt för dyr.

3 kameror jag skulle kunna rekommendera snabbt:

* Nikon D60/ nikon d3000
* Canon eos 400d
*Canon eos 450d

Det är det vanligaste svaret man kan få ungefär överallt när man söker på google också.

Själv fick jag min Nikon D60 våren 2009, det är en perfekt kamera att växa i. Innan man lär sig alla inställningar och allt sånt, så behöver man inte den dyraste kameran. Satsa på en billig kamera, lär dig inställningar m.m och byt ut kitobjektivet mot t.ex zoom objektiv, macro eller något annat bara man byter ut kitobjektivet. Det är ett objektiv jag valt att välja bort helt.

Sen vill jag ge er ett tips:
Det är inte kameran som tar bilden - utan det är DU och det är DU som skapar bilden hur DU vill att den ska bli - inte kameran!
Det är många som tror att " om jag köper en systemkamera så tar man vinnande bilder direkt "( även jag..) men så är det inte, det märker man. Visst det är en stor skillnad mot digital men hoppas ni förstår hur jag menar :)
Med systemkamera så öpnnas en helt ny fotovärld! och det är värd alla pengar man är villig att lägga ner, tro mig! Det är en  känslan jag känner varje gång jag köper ett nytt objektiv, när jag köpte blixten eller när jag lär mig något nytt och det är den känslan som gör att det alltid är så kul :)

Blåsippor



Bilder tagna av mig. Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 + nikon speedlight sb-600

Tre riktiga vårbilder! Gillar ni dom?:)

Senare kommer ett inlägg på en läsarfråga. Någon mer som har en fråga? ställ den gärna så får du svar sedan i ett inlägg beroende på vad det handlar om:)

Johanna Tronnler!



Modell: Johanna Tronnler | fotograf: Julia Bodin
Utrustning
| inställningar:

Nikon D60: Nikkor 50mm f/1.8

ISO:100 | 1/1250s | f/1.8

Idag blev det inte som jag hade planerat, inge pluggande och inge bättre uppdatering. Blev att åka hem till Marcus ett tag och sen lite shopping med mamma.
I en timme har jag suttit med en annans header och jag tror jag är klar nu(?) :)

Imorgon skulle vi ha jätte cool fotografering men tiden blev för kort tyvärr..
Hoppas det blir snart iallafall:)

Kan ju passa på att göra lite reklam för bloggen vi gör i skolan här haha!;)

De två bästa sakerna i mitt liv ♥ Kameran och Marcus



Puss på min fina pojkvänn och på min fina kamera:)

Ingen bra update today boys! Imorgon smäller det:)

Att göra imorgon:
* Uppdatera mera
* Göra headern som jag fick "beställning" på igår till devote.se
* Försöka hinna med ett inlägg med bild redigering
* Göra en test design på blogg.se
* plugga(tyvärr)


Tänker på dig H!

hola senorita!




Modell: Johanna Tronnler | fotograf: Julia Bodin
Utrustning
| inställningar:

Nikon D60: Nikkor 50mm f/1.8

ISO:100 | 1/1250s | f/1.8

Vilken mexikanre;)

Hatten köpte jag i tunisien för 10DNR alltså 60 svenska kronor och det var den värd! Hade planerat att jag skulle hitta den största solhatten och fotografera med sen - hola senorita ropade dom efter mig när jag hade den i tunisien haha.

Gillar ni bilderna? :) Hoppas det för jag har många fler att visa!!

Ser ni att kvalitèn försämras, vad ska jag göra åt det, några tips?

4 bilder från tunisien!





Bilder tagna med nikon d60 + nikkor 50mm f1,8 och Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Visst ser det för härligt ut? Längtar redan tillbaka, att få vakna och veta att man snart ska till stranden, slippa skolan och bara vara - härlig känsla det!:)

Kommer fler bilder från tunisien imorgon, senare idag blir det bilder från porträtt fotograferingen:)

Vårens första porträtt fotografering!




Alla bilder tagna av mig.

Här kommer smakprov från dagens fotografering! många fina bilder:) Ni får se fler inlägg imorgon, från idag och tunisien:)

Som ni ser vill inte bilderna lägga sig så som jag vill ha dom, någon som har ett tips för att få dom brevid varandra? :p

SKOLRESA! kommer hem torsdagen den 20 maj:)





Utrustning | inställningar:

Nikon D60: Nikkor 50mm f/1.8

ISO:100 | 1/650s | f/1.8


SKA PÅ SKOLRESA TILL TUNISIEN IMORGON! KOMMER FÖRHOPPNINGSVIS KUNNA UPPDATERA DÄR BORTA! OM INTE, SÅ FÅR NI HA SÅ BRA TILLS JAG KOMMER HEM! :D

Bilder från andra fotojobbet/beställningen:)








Foton av mig. på bild: Hanna Emilia och Linn

Nu har jag suttit och fixat med bilder från beställningen av de här tre fina brundarna! :) Det var ett tag sen vi tog dom nu så vi skulle äntligen få klart allt, och jämt när jag sitter och skär bort de vita kantarna med fotoskäraren upptäker jag.. RAMARNA PASSAR INTE! åh vad sur jag blev haha.. Aja dom får helt enkelt vänta en stund till:)
Känslan när man sitter med sina utskrivna bilder i handen, då känns det mer som äkta foton och inte så digitalt som på datorn .:)

Jag vill få bloggen bredare, har kollar på designadinblogg och har provat precis och de går men menyn blir helt konstig , någon snäll själ bakom dataskärmen som kan hjälpa mig? :)

who am I?


På bild: Julia och hennes hjärta kameran:)

Här är jag! En riktig foto nörd alltså, ni vet en sån som sitter och leker i ps varje gång man är inne på datorn, läser ständigt alla stora fotobloggar och älskar det :) Jag SKA blir fotograf !
Jag har fotat sedan 3 eller 4 år tillbaka och har under den tiden haft en vanlig digitalkamera pentax , sedan en Canon G9 kompakt och nu en Nikon D60 och utvecklat mig med 4 objektiv och blixt. System är helt klart det bästa! Men i alla fall..
Till sommaren ska jag sommar jobba i tre veckor och med de pengarna hade jag tänkt köpa utrustning till en fotostudio och fixa till det nere i källaren, älskar att fota porträtt:) Speciellt på sommaren, då drar vi och hoppar från sandgropar och får riktigt coola resultat haha! Ni kan vara beredda på att se mycket som
- porträtt bilder - macro bilder - natur bilder - beställnings bilder - photoshop bilder - photoshop tips - i bloggen och i speptemeber om allt går som jag vill så blir det även - studio bilder -

Ja det var en liten presentation om mig och kameran och mina drömmar.
Annars så är jag en glad och positiv tjej som är väldigt svår att beskriva haha. Älskar att umgås med mina vänner och pojkvännen ,  träna och självklart igen fotografera:) Mer kommer ni få reda på längre fram =)


ny vecka,nya möjligheter!


Båda bilderna är tagna av mig. Samma bild två olika redigeringar, vem gillar du bäst? :)
Utrustning
| inställningar:

Nikon D60: Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

ISO:100 | 1/350s | f/3.4

Godmorgon!
Om en timma har jag muntligt prov i tyska hjälp!


Uppdaterar nu på morgonen för senare idag kommer jag ha fullt på mitt schema, men titta in ikväll igen, tänkte slänga upp en presentation på mig själv då:) Tack för kommentarerna och besökarna igår!

ps. Vill ha bloggen bredare, hur gör man?

vårens färger!♥




Utrustning | inställningar:

Nikon D60: Nikkor 50mm f/1.8

ISO:100 | 1/650s | f/1.8

välkommen till mig på blogg.se! Jag heter Julia och mitt stora intresse är foto och har ständiga dagdrömmar om att vara fotograf på heltid. I min blogg kommer du få bjudas på alla sorters fotografier och inspiration! Följ min utvecklig och hjälp mig nå mina drömmar :) Älskar kommentarer och kritik - på så sätt utvecklas man.
Äntligen kan man börja blogga igen och jag är såå laddad med massor av ideèr och bilder!
Tack fina Caroflina för designen, kunde inte blivit bättre:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0